Bursa de Valori Bucuresti va fi inchisa in 3 ianuarie 2012

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 18:31
1146 citiri
Bursa de Valori Bucuresti va fi inchisa in 3 ianuarie 2012

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis vineri ca in ziua de 3 ianuarie 2012 sa nu se efectueze operatiuni bursiere, avand in vedere declararea acestei zile ca fiind nebancara.

Ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarata zi nebancara, in vederea asigurarii conditiilor necesare trecerii institutiilor de credit din Romania la standardele internationale de raportare financiara (IFRS), potrivit unei circulare a BNR.

Tot in sedinta de vineri, Consiliul Bursei a aprobat prelungirea programului de tranzactionare pentru produsele structurate tranzactionate in cadrul pietei reglementate administrate de BVB pana la ora 18:30.

Potrivit BVB, prelungirea efectiva este conditionata de obtinerea avizului favorabil emis de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

De asemenea, a fost aprobata modificarea Codului BVB-Operator de piata, respectiv a clauzelor privind "Continutul minim al unui ordin de bursa" si "Confirmarea executarii ordinelor clientilor". Potrivit BVB, acestea vor intra in vigoare ulterior aprobarii lor de catre CNVM.

#BVB zi nebancara, #BVB inchis ianuarie, #bvb , #Management