Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adunarea generala a BVB a fost amanata din lipsa de cvorum

Adunarea generala a BVB a fost amanata din lipsa de cvorum


Adunarea generala a actionarilor Bursei de Valori Bcuresti (BVB) nu s-a intrunit miercuri, la prima convocare, deoarece nu a fost indeplinit cvorumul necesar, astfel ca discutiile privind distribuirea de dividende si rascumpararea a 1% din propriile actiuni au fost reprogramate pentru joi.

La AGA au participat actionari care detin circa 32% din titluri. Pentru intrunirea AGOA era necesara prezenta actionarilor care sa detina 50% drepturile de vot, iar pentru AGEA-75%.

Actionarii BVB vor discuta joi distribuirea de dividende de 16,4 milioane lei (3,7 milioane euro), de trei ori mai mult decat anul trecut, si inceperea unui program pentru rascumpararea a maximum 1% din propriile actiuni, pachet evaluat la 2,5 milioane lei (570.000 de euro) la cea mai recenta cotatie.

Bursa ar putea acorda actionarilor un dividend brut de 2,1417 lei/actiune, de trei ori mai mare fata de cel distribuit anul trecut, de 0,7015 lei/actiune. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, de 32,89 lei/actiune, randamentul dividendului brut este de 6,5%. Valoarea totala a dividendelor reprezinta 97% din profitul de anul trecut, de 16,9 milioane lei (aproape 4 milioane euro).

Pe ordinea de zi se afla si aprobarea bugetului de venituri si cheltueili pentru acest an.

Principalii actionari ai BVB sunt fondurile straine de investitii, printre care fondurile Erste si fondurile Franklin Templeton, care detin cate 5% din actiuni.

Un alt actionar cu o prezenta vizibila este SIF Moldova, care detine 5% din titluri.

Bursa are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat in 7,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Titlurile BVB au incheiat sedinta de marti in crestere cu 0,3%, la 32,89 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea BVB este de 252,4 milioane lei (57,6 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 988 ori