CNVM a limitat activitatea casei de brokeraj Valahia Capital

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:27
1281 citiri
CNVM a limitat activitatea casei de brokeraj Valahia Capital

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat pentru o perioada de doua luni activitatea casei de brokeraj Valahia Capital Bucuresti, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim reglementat, de 125.000 euro, necesar derularii activitatii, relateaza NewsIn.

Astfel, in urmatoarele doua luni, Valahia Capital nu va mai putea presta servicii de investitii financiare care depasesc suma de 50.000 euro, in vederea incadrarii in limitele fondurilor proprii necesare activitatii desfasurate, potrivit unui buletin de activitate publicat de CNVM.

In urma deciziei, Valahia Capital nu va mai putea face plasamente fara un angajament ferm si nu va mai putea intermedia sau realiza in nume propriu tranzactii cu instrumente derivate.

Totodata, casa de brokeraj nu va mai putea detine fonduri sau instrumente financiare apartinand investitorilor, fiind obligata sa le transfere in termen de o luna de la intrarea in vigoare a ordonantei CNVM.

In schimb, restul activitatilor si serviciilor - care includ preluarea si introducerea ordinelor pentru clienti, administrarea portofoliilor sau consultanta de investitii - nu vor fi restrictionate.

In topul intermediarilor de la Bursa de Valori Bucuresti, Valahia Capital figureaza printre utimele locuri, avand tranzactii intermediate de 2,63 milioane lei in prima jumatate a acestui an. Compania a fost autorizata de CNVM in anul 2007. 

#brokeraj, #cnvm, #fonduri, #tranzactii , #Tranzactii