Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Perspectivele pietei financiare de investitii pentru 2018

Sprint pe piata financiara: ultima suta de metri pentru pregatirea implementarii MiFID II / MiFIR II

Sprint pe piata financiara: ultima suta de metri pentru pregatirea implementarii MiFID II / MiFIR II


"Piata Financiara de Investitii in 2018", singurul eveniment de tip dezbatere, care reuneste specialisti din piata financiar-bancara pentru a discuta teme de interes comun cu reprezentati din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara si BNR, va avea loc pe data de 24 noiembrie, la Bucuresti.

Acestora li se alatura specialistii PwC Romania si ai Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital.

Intalnirea reprezinta o ultima oportunitate pentru participanti de a primi raspunsuri si solutii la cele mai presante probleme legate de noile directive europene MiFID II, MAD II, care vor intra in vigoare incepand de anul viitor.

Timpul ramas pentru implementare este foarte scurt si de aceea, este important ca toate entitatile, carora le este aplicabil noul cadru legal, sa inteleaga foarte bine ce masuri trebuie sa adopte.

Se va schimba in mod dramatic, aproape intreaga piata asa cum o stim astazi, cu efecte de amploare asupra tuturor celor implicati in tranzactionarea instrumentelor financiare. MiFID II va afecta brokeri, dealeri, locuri de tranzactionare, fonduri speculative, manageri de active si corporatii globale.

In plus, vor fi introduse noi cerinte privind guvernanta produsului, consultanta de investitii independenta si cross-selling, se extind regulile existente cum ar fi responsabilitatea managementului, stimulente, raportarea informatiilor si remunerarea.

Cei prezenti vor discuta constructiv despre mediul actual de investitii si reglementari, dar si despre cat de pregatita este piata financiara din Romania pentru anul 2018 din perspectiva noilor Directive UE si alte masuri politice cu impact social si economic. Participantii la dezbatere vor afla si care este viitorul pietelor de capital in lume.

Companiile listate vor afla care sunt nouatile si cum se aplica noua Lege 24/2017 privind emitentii de valori mobiliare, vor afla de la consultanti de top care sunt reglementarile financiare la care vor trebui sa se conformeze si despre operatiunile incluse la Abuzul de piata / Drepturile investitorilor.

Evenimentul este deschis si participarii reprezentantilor mass-media.

Pentru detalii si inscrieri puteti accesa acest link.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2214 ori
Citeste mai multe despredirective europene piata financiara