Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a scazut in prima parte a sedintei de joi

BVB a scazut in prima parte a sedintei de joi


Bursa de Valori Bucuresti afisa o scadere de 0,49% la jumatatea zilei, intr-o piata in care jucatorii nu au prezentat prea mult interes la tranzactionare, rulajul fiind de doar 2,18 milioane lei (487.000 euro).

Piata s-a corelat cu evolutia burselor vest-europene, iar cotatiile celor mai lichide zece actiuni a coborat indicele BET cu 0,22%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,05% sub inchiderea de miercuri.

La jumatatea sesiunii, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in stagnare.

Totodata, primele 25 de actiuni romanesti plasau indicele extins al Bursei, BET-XT, cu 0,17% sub nivelul sedintei precedente.

Noul indice al BVB, BET-BK, era in coborare cu 0,15%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Cele mai transferate erau actiunile Fondului Proprietatea, cu operatiuni de 626.000 lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere usoara, dupa ce au atins miercuri maximul ultimelor 14 luni, investitorii asteptand sedinta de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite, care ar putea anunta noi masuri de stimulare a economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 864 ori