Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis sedinta de luni in crestere usoara

BVB a deschis sedinta de luni in crestere usoara


Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni in crestere usoara, cu 0,18%, insa cei mai multi jucatori au ramas pe pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea era de 826.000 de lei (184.000 euro).

Rulajul de luni dimineata este mult sub lichiditatea de la aceeasi ora de vineri, de 10,3 milioane lei (2,3 milioane euro), sustinuta de transferurile cu actiunile Erste Bank (EBS).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 0,22%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,29%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

La ora 10:.0, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in urcare cu 0,35%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,46% peste nivelul de vineri, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, era in stagnare.

Bursele europene au deschis luni in scadere usoara, dupa aparitia datelor economice care au indicat scaderea importurilor Chinei in luna august.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 951 ori