Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis in crestere sedinta de joi

BVB a deschis in crestere sedinta de joi


Bursa de la Bucuresti a inregistrat o crestere de 0,39% in sedinta de joi, insa investitorii au trecut din nou pe pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea abia a ajuns la 256.000 de lei.

Dupa primele 15 minute de tranzactionare, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,57%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,66% peste nivelul de miercuri. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a debutat in urcare cu 0,51%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,26%.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, s-a plasat cu 0,93% peste inchiderea de miercuri. Titlurile SIF-urilor au crescut cu 0,65% - 1,35%, dupa ce miercuri au coborat cu 1,2% - 3,3%. In acelasi timp, actiunile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,96%, dupa ce miercuri au scazut cu aproape 2%.

In primele minute au fost realizate operatiuni cu actiuni emise de doar 19 din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Cu titlurile Fondului Proprietatea, care de regula sunt cele mai lichide din piata, au fost realizate doar doua tranzactii, de 5.000 de lei.

Pe prima pozitie functie de rulaj s-au plasat actiunile SIF Muntenia (SIF4), cu care au fost efectuate opt operatiuni in valoare cumulata de 48.000 de lei. Cotatia acestor titluri a crescut cu 1,06%, la 0,718 lei.

Bursele vest-europene au deschis ziua in crestere cu pana la 0,7%, in asteptarea unor informatii despre masurile de redresare economica care vor fi implementate in Spania, dar pe fondul asteptarilor investitorilor cu privire la noi masuri de stimulare a economiei in China.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1025 ori