Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Specialistii recomanda investitiile in actiuni la bursa, in 2015

Specialistii recomanda investitiile in actiuni la bursa, in 2015


Specialistii in domeniul pietelor financiare apreciaza ca investitorii de retail se pot orienta in anul 2015 catre investitiile in actiuni listate la bursa ca alternativa la depozitele bancare, in conditiile in care rata anuala a inflatiei si dobanzile au ajuns la minime istorice.

"Este un moment foarte bun pentru romani de a se orienta catre alte active financiare, cum sunt actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/", a declarat marti presedintele BVB, Lucian Anghel, la o dezbatere cu administratorii de fonduri de investitii, la BVB, potrivit Agerpres.

In 2014, indicele BET-TR al BVB, care arata evolutia cotatiilor celor mai lichide 10 actiuni listate, luand in calcul si dividendele distribuite, a crescut cu 14,4%, BVB inregistrand cea mai buna performanta din regiune.

Anul trecut, randamentul mediu al dividendelor pentru 7 mari companii energetice - Romgaz, Transelectrica, Electrica, Petrom, Nuclearelectrica, Transgaz si Conpet - a fost de 9,3%, iar analistii chestionati de Bloomberg anticipeaza un randament mediu de 7,2% in 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2369 ori