Prodplast vizeaza investitii de pana la 7,5 milioane euro pe bursa

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 08:50
1884 citiri
Prodplast vizeaza investitii de pana la 7,5 milioane euro pe bursa

Producatorul de materiale plastice Prodplast Bucuresti (PPL), companie controlata de omul de afaceri Florin Pogonaru, vrea sa investeasca pana la 7,5 milioane euro pe piata de capital si in fonduri de investitii de private equity, pentru "valorificarea eficienta a disponibilitatilor banesti".

Propunerea urmeaza sa fie discutata intr-o AGA programata pentru 18 decembrie, potrivit unui convocator transmis, marti, de Prodplast Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

O propunere asemanatoare privind investitiile Prodplast a fost aprobata de actionarii Prodplast in aprilie, cand valoarea maxima a plasamentelor a fost de 5 milioane euro.

Pe ordinea de zi a AGA din decembrie, figureaza si aprobarea reluarii activitatii Prodplast intr-o noua locatie.

Pogonaru a declarat la finele lunii septembrie pentru MEDIAFAX ca Prodplast se muta pe platforma industriala Faur din Capitala, unde a inchiriat doua hale in suprafata totala de peste 7.000 de metri patrati si vrea sa reinceapa productia cu echipamente noi.

Compania si-a intrerupt activitatea la 1 mai, pentru relocare.

Terenul pe care se afla compania, amplasat in zona Pietei Obor din Capitala, apartine Prodplast Imobiliare, firma desprinsa din Prodplast. Pe terenul respectiv ar urma sa fie construit un centru comercial.

Prodplast a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri in scadere cu circa 5%, la 23 milioane lei, si un profit de aproape 1,7 milioane lei, fata de un castig de 215.000 de lei in primele sase luni de anul trecut.

Pogonaru, care ocupa si pozitia de presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), detine concertat cu alte firme peste 51% din actiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Actiunile Prodplast au inchis sedinta bursiera de marti in scader cu 6,2%, la pretul de 0,9005 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 15,3 milioane lei (3,4 milioane euro).

#Prodplast investitii bursa, #Prodplast investitii private equity , #Stiri Bursa