Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O firma de confectii care a lucrat pentru Zara si Louis Vuitton se transfera de pe Rasdaq la BVB

O firma de confectii care a lucrat pentru Zara si Louis Vuitton se transfera de pe Rasdaq la BVB


Producatorul de confectii Conted Dorohoi (CNTE), firma care a lucrat pentru Zara, Louis Vuitton si Piere Cardin, a primit aprobarea Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, pentru a se transfera de pe piata Rasdaq la categoria a II-a a BVB.

Conted este o firma mica de pe piata Rasdaq, cu o cifra de afaceri de 13,2 milioane lei in primele noua luni ale anului trecut. Cifra de afaceri a fost cu 12% sub cea inregistrata in perioada similara din 2011, de 15,1 milioane lei.

Firma produce confectii in sistem lohn pentru clienti din Romania, dar si pentru companii straine recunoscute.

Prin intermediul unor clienti, Conted a ajuns sa lucreze pentru Zara, Piere Cardin, Celio, Louis Vuitton. In decursul anilor, Conted a mai colaborat cu Benetton si Diesel.
La finele lunii septembrie a anului trecut, Conted avea 550 de angajati, fata de 508 la sfarsitul anului 2011.

Potrivit celor mai recente raportari, cei trei administratori ai firmei detin 55,73% din actiuni. Presedintele Consiliului de Administratie, Manole Popa are 25,5% din titluri, in timp ce ceilalti doi administratori, Nelu Pujina si Valeria Negreanu, detin 20,2% si, respectiv, 10% din actiuni.

Transferul firmei de pe Rasdaq la Categoria a II-a a Bursei a fost aprobat in luna septembrie a anului trecut de actionari, iar operatiunea este intermediata de SSIF Broker (BRK).

In sedinta bursiera de miercuri, actiunile Conted au crescut cu 2,53%, la 71 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 17 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3467 ori