Cazul Cristian Sima - CNVM incepe investigatia la WBS

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 13:47
2088 citiri
Cazul Cristian Sima - CNVM incepe investigatia la WBS

Disparitia brokerului Cristian Sima, fost director general al Bursei de la Sibiu, revocat din aceasta functie miercuri, a determinat Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa demareze o investigatie la societatea WBS Romania.

Brokerul Cristian Sima, fostul sef Sibex, nu mai poate fi gasit

Economistul Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor, a declarat ca fostul sef al Sibex, Cristian Sima, i-a provocat pierderi importante, prin firmele WBS Romania si WBS Holding.

Daniel Daianu, unul din investitorii pagubiti de fostul sef al Sibex

CNVM a demarat, joi, o investigatie la sediul societatii de servicii de investitii financiare WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora.

CNVM a luat act de informatiile aparute in presa privind posibila "disparitie a lui Cristian Sima cu banii clientilor WBS Holding", precum si de motivele demiterii lui Cristian Sima din functiile de presedinte si director general detinute la SIBEX - Sibiu Stock Exchange.

In acest context, autoritatea pietei de capital recomanda clientilor societatii de servicii de investitii financiare WBS Romania, care se considera prejudiciati, sa depuna reclamatii la sediul CNVM.

"Mentionam, totodata, faptul ca WBS Holding nu este o entitate aflata sub autoritatea CNVM, nefiind autorizata de aceasta sa desfasoare activitati pe piata de capital din Romania. CNVM va investiga eventualele legaturi existente intre WBS Holding si SSIF WBS Romania, in scopul protectiei investitorilor care desfasoara operatiuni pe piata de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa", se precizeaza intr-un comunicat al CNVM.

CNVM subliniaza ca inca de la inceputul acestei luni a demarat un control de fond la sediu1 SIBEX, care verifica intreaga activitate a acestei societati aflate sub supravegherea sa.

#disparitie Cristian Sima, #disparitie director Bursa Sibiu, #CNVM investigatie WBS Romania , #Stiri Bursa