Bursele europene inchid pe verde, ca urmare a summit-ului G 20

Luni, 28 Iunie 2010, ora 19:34
1037 citiri
Bursele europene inchid pe verde, ca urmare a summit-ului G 20

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de luni pe verde, insa piata ramane nervoasa, pe fondul problemelor deficitelor bugetare si a sanatatii cresterii economice, informeaza Boursorama, citata de Newsin.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o crestere de 0,39%, pana la 5.066,23 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a avansat cu 1,43%, pana la 6.157,22 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a urcat cu 1,61%, la 3,576.45 puncte.

Indicele britanic a avansat pe fondul cresterii sectorului minier, in urma declaratiilor pozitive ale liderilor G 20. In acelasi timp, indicele CAC 40 a crescut si pe fondul ajustarii portofoliilor inaintea inchiderii bilanturilor semestriale.

Totodata, cheltuielile consumatorilor din SUA au avansat in luna mai peste estimarile initiale, semn ca gospodariile capata incredere in refacerea economica si a pietei muncii.

Astfel, consumul a crescut cu 0,2% in luna mai, dupa ce in aprilie avansul a fost mult mai mic, a anuntat luni Departamentul de Comert al SUA. Veniturile au crescut cu 0,4%, iar economiile au urcat la cel mai inalt nivel al ultimelor opt luni, conform Bloomberg.

Cererea agregata va avansa, in SUA, pe masura ce cresterile salariale si saptamanile de munca mai lungi vor oferi americanilor resurse pentru a stimula consumul.

 

#burse, #europene, #summit g20 , #Stiri Bursa