Efectul Pokemon Go: Producatorii de baterii de rezerva au dat lovitura

Marti, 19 Iulie 2016, ora 11:50
4966 citiri
Efectul Pokemon Go: Producatorii de baterii de rezerva au dat lovitura
Foto: Youtube

Primul lucru pe care il inveti in lumea virtuala a jocului Pokemon Go este faptul ca bateria telefonului se descarca aproape pe nesimtite.

Insa, acest lucru se anunta a fi o veste buna pentru producatorii de baterii pentru smartphone-uri asa cum ar fi compania americana Zagg, anunta CNN Money.

Zagg a alocat anul acesta 100 de milioane de dolari pentru achizitia producatorului de baterii de smartphone mophie, iar miscarea s-a dovedit destul de inspirata in lumina maniei generate de jocul Pokemon Go.

Mai mult, Juice Pack Air, o baterie de rezerva conceputa de mophie pentru dispozitivele iPhone, a fost desemnata drept una dintre cele mai bune optiuni pentru reincarcarea telefonului.

Este perfect explicabil de ce actiunile companiei au inregistrat o crestere de 25% in weekend, dar acest lucru nu ii linisteste prea mult pe investitori.

Spre deosebire de Nintendo, gigantul din spatele jocului Pokemon Go, ale carui actiuni au marcat o evolutie remarcabila in aceasta perioada, Zagg se pregateste sa raporteze pierderi pe trimestrul current si o diminuare a profitului pe anul in curs.

Practic, Zagg pare antrenata intr-o bula generata de jocul care face furori, iar analistii se arata destul de circumspecti in ceea ce priveste durata efectului Pokemon Go in pietele de capital.

Daca jocul va avea succes pe termen lung, producatorii de baterii vor da si ei lovitura, iar pe langa ei se vor mai imbogati multi altii. Pana atunci, n-au altceva de facut decat sa stea cu ochii-n patru dupa Pokemoni.

#Pokemon Go, #accesorii smartphone, #piete capital, #aterii smartphone, #pret actiuni , #Pret actiuni