Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai performante actiuni internationale pe bursa din Romania

Cele mai performante actiuni internationale pe bursa din Romania


Sistemul alternativ de tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti s-a dovedit a fi un mijloc excelent de crestere a valorii investitiilor pentru investitorii care au avut inspiratia sa tranzactioneze actiunile emitentilor de pe acest segment de piata, au anuntat reprezentantii Tradeville, dupa o analiza a evolutiei acestor titluri din ultimul an si a potentialului de crestere pentru anul in curs.

"Selectarea doar a emintentilor de prim rang ai pietelor din Europa de Vest si Statele Unite pentru a fi oferiti investitorilor romani spre tranzactionare s-a dovedit a fi o decizie inspirata in beneficiul acestora. (...) Din calitatea de market maker, asigurand in permanenta cotatii de vanzare si de cumparare, ne propunem ca impreuna cu Bursa sa crestem activitatea pe acesti emitenti prin derularea unor programe de promovare", declara Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct in cadrul Tradeville.

Din actiunile celor 26 de firme analizate de Tradeville, 21 dintre ele au avunt un randament pozitiv in ultimele 12 luni si doar cinci au avut o performanta negativa la bursa. Cele mai ridicate randamanente au fost inregistrate de actiunile Bank of America, Bayer si Heineken, de 47,66%, 44,5% si respectiv 43,66%, in timp ce randamentele cele mai scazute le-au avut EON, Apple si Intel, cu 19,97%, 16,81% si respectiv 14,75%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2143 ori