Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul de Finante a respins ofertele pentru obligatiunile pe 3 ani

Ministerul de Finante a respins ofertele pentru obligatiunile pe 3 ani

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins joi toate ofertele bancilor pentru obligatiunile de tip benchmark cu maturitate la 3 ani, considerandu-le la un nivel neacceptabil al randamentului, potrivit datelor bancii centrale, conform NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 600 milioane lei (142,4 milioane euro). Bancile au depus cereri de cumparare de peste 794,6 milioane lei.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 3,9 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna martie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

Astfel, ministerul va organiza trei licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in martie, doua cu maturitate la un an si una cu maturitate la 6 luni. Una dintre emisiunile de certificate de trezorerie la 12 luni are o valoare programata de un miliard de lei, iar cealalta are o valoare programata de 600 milioane lei.

Emisiunea de certificate de trezorerie la 182 de zile are o valoare programata de un miliard de lei.

De asemenea, ministerul va mai redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani si la 10 ani.


Obligatiunile la 5 ani au o valoare de 400 milioane lei, iar cele la 10 ani au o valoare programata de 300 milioane lei.

MFP a anuntat pentru primul trimestru al acestui an majorarea volumului indicativ al emisiunilor de titluri de stat de pe piata interna de la 13-15 miliarde lei la 15-17 miliarde lei.

Ministerul Finantelor Publice a atras circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010.


In 2009, Finantele au luat din piata aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decat in 2008.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1332 ori
Citeste mai multe despreministrul finante obligatiuni oferte mfp