Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au vandut obligatiuni de 200 milioane lei, la un randament in scadere

Finantele au vandut obligatiuni de 200 milioane lei, la un randament in scadere


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 200 milioane lei prin obligatiuni scadente in ianuarie 2016, exact cat si-a propus, la un randament de 6,29%, sub cel acceptat in urma cu doua luni, de 6,41%.

Ofertele bancilor au insumat 745,4 milioane de lei.

Obligatiuni cu aceeasi scadenta au mai fost vandute in iulie, cand Ministerul Finantelor a vandut titluri cu un randament de 6,41%.

In august, Finantele au respins ofertele bancilor, considerand ca randamentul cerut este prea ridicat.

Pentru septembrie, Ministerul Finantelor a planificat licitatii de 3,3 miliarde lei din piata interna, de peste doua ori mai mult decat suma cu care s-a imprumutat in luna august.

Finantele au reusit sa atraga luna trecuta doar 1,4 miliarde lei, mult sub suma planificata, de 2,5 miliarde lei.

Suma redusa a venit pe fondul cresterii costurilor de finantare ca urmare a tensiunilor politice cauzate de suspendarea presedintelui Traian Basescu, precum si din cauza reducerii lichiditatii, rezultat al plafonarii sumelor din operatiunile repo.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 43,57 miliarde lei din piata locala. La aceasta suma se adauga cele 750 milioane euro atrase la inceputul lunii de pe pietele externe si 2,25 miliarde dolari prin emisiuni de titluri pe piata SUA.

Rezerva valutara a Romaniei, majorata prin vanzarea obligatiunilor pe plan extern

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1089 ori