Pretul petrolului scade, dupa ce rapoartele industriale au indicat o crestere a stocurilor americane

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:56
2029 citiri
Pretul petrolului scade, dupa ce rapoartele industriale au indicat o crestere a stocurilor americane

Pretul petrolului a scazut miercuri pe piata de la New York, dupa ce un raport industrial a indicat o crestere a stocurilor de combustibil din Statele Unite, ceea ce semnaleaza ca cererea din partea celui mai mare consumator din lume nu a revenit inca, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Petrolul a pierdut castigul de 2,6% din sedinta anterioara, dupa ce statisticile publicate de Institutul Petrolier American au aratat ca stocurile americane de benzina au inregistrat cea mai mare crestere din luna ianuarie.

"Conditiile macroeconomice se imbunatateasc, insa in ceea ce priveste datele fundamentale specifice petrolului, nu am vazut inca o ameliorare majora", a declarat Yingxi Yu, analist in cadrul Barclays Capital.

Pretul petrolului cu livrarea in noiembrie a scazut cu 63 centi, sau 0,9%, la 71,13 dolari/baril, pe piata din New York. In Singapore, petrolul era cotat la 71,32 dolari/baril. Contractele futures pentru luna octombrie au expirat marti, la nivelul de 71,55 dolari/baril, marcand o crestere de 1,84 dolari.

Pretul petrolului a crescut cu 60% in acest an, pe fondul speculatiilor ca nivelul consumului mondial ar putea reveni, odata cu iesirea economiilor din recesiune. Totodata, stocurile detinute de marii consumatori au crescut, dand nastere unor ingrijorari legate de nivelul scazut al cererii.

Stocurile americane de benzina au crescut saptamana trecuta cu 3,8 milioane barili, la 212,6 milioane barili, potrivit Institutului Petrolier American. Stocurile de petrol au avansat cu 276.000 barili, la 337,2 milioane, cel mai inalt nivel din ultimele trei saptamani. 

#petrol, # pret, # stocuri, # consumator , #Futures