Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa a inchis in crestere sedinta de luni

Bursa a inchis in crestere sedinta de luni


Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti s-au apreciat luni in medie cu 0,56%, evolutie masurata de indicele compozit BET-C, in timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 1,14%.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni s-a cifrat la 2,29 milioane euro. Pe piata principala a BVB - Regular - au fost realizate tranzactii cu actiunile emise de 53 de companii, din care 32 au inregistrat aprecieri ale cotatiilor, cinci au stagnat, iar 16 au scazut.

Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate, a inregistrat o crestere de 0,85 procente, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a crescut cu 0,93%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie si utilitati a consemnat o apreciere de 0,58 procente.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a urcat cu 1,16%.
Cele mai lichide titluri au fost Fondul Proprietatea, cu tranzactii de 2,68 milioane lei, Erste Group Bank - 1,582 milioane lei si SIF 1 Banat - Crisana - 386.275 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 926 ori