Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ambasadorul SUA: Bursa ramane o resursa insuficient valorificata

Ambasadorul SUA: Bursa ramane o resursa insuficient valorificata


Bursa ramane o resursa insuficient valorificata, o dovedesc rezultatele inregistrate de BVB anul trecut, a spus miercuri Ambasadorul SUA in Romania, Mark H. Gitenstein.

"In ciuda faptului ca rezultatele inregistrate anul trecut demonstreaza ca investitorii sunt interesati de Romania, bursa ramane o resursa insuficient valorificata", a declarat ambasadorul Mark Gitenstein intr-o alocutiune cu ocazia implinirii unui an de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti.

El a spus ca la un an de la listarea Fondului la Bursa atat evolutia Fondului administrat de Franklin Templeton, cat si cea a Bursei au fost incununate de succes. De asemenea, atat veniturile Fondului Proprietatea, cat si cele ale Bursei au crescut si, in acelasi timp s-a demonstrat ca exista oportunitati de investitii atractive in Romania.

"Listarea la Bursa a Fondului la suma de 1.300.000.000 de euro, cea mai mare valoare de pe Bursa de Valori Bucuresti, a readus Romania in atentia marilor investitori institutionali straini".

"Actiunile Fondului au fost cele mai tranzactionate de Bursa in 2011, dubland valoarea medie zilnica a tranzactiilor. Acest lucru a dus nu doar la generarea de venituri substantiale, ci si la atragerea interesului mai multor investitori straini. La sfarsitul anului 2011, actionarii institutionali straini detineau peste 40% din actiunile Fondului Proprietatea", a spus Mark Gitenstein.

Pe de alta parte, el a precizat ca desi capitalizarea bursiera in Romania a inregistrat o crestere semnificativa, ea mai poate creste extrem de mult. In Germania, capitalizarea bursiera reprezinta un procent de 45% din PIB, in Austria 36%, in Polonia 40%, in timp ce in Romania, ea reprezinta doar 11,9% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1533 ori