Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unita devine Uniqa Romania

Unita devine Uniqa Romania

Compania de asigurari Unita a devenit, incepand de luni, Uniqa Romania, dupa preluarea societatii de catre grupul austriac de asigurari Uniqa, si va demara in curand o campanie de schimbare a imaginii, a anuntat miercuri compania. 

Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61% si prime brute subscrise de 497,5 milioane lei, potrivit datelor CSA.

"Obiectivul Uniqa este acela de a obtine o crestere a pozitiei pe piata in mod sustinut, constant si puternic. In acest sens, Uniqa Asigurari este singura companie de pe piata romaneasca in care Uniqa Group investeste know how, resurse financiare si umane si prin care doreste sa isi atinga obiectivele regionale propuse", se spune in comunicat.

Uniqa a renuntat a sfarsitul anului trecut la preluarea Astra, la care detine 27% din actiuni - pentru care a platit 10 milioane euro in 2005 -, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Capitalul social al Uniqa Asigurari a fost majorat recent cu 175 milioane lei, investitia fiind realizata de Uniqa Group.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2690 ori
Citeste mai multe despreUnita Uniqa VIG actiuni asigurari