Broker Cluj va fi sanctionat de CNVM

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 09:05
1429 citiri
Broker Cluj va fi sanctionat de CNVM

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) va anunta marti o serie de sanctiuni pentru conducerea Broker Cluj (BRK), dar si pentru societate, in urma incheierii controlului desfasurat la casa de brokeraj, a declarat pentru NewsIn Victor Stanila, purtatorul de cuvant al Comisiei. 

"Ordonantele de control vizeaza persoanele vinovate de la Broker Cluj si prevad sanctiuni atat pentru acestea, cat si pentru societate", a precizat Stanila.

CNVM a dispus luni suspendarea de la tranzactionare a actiunilor SSIF Broker Cluj pentru doua sedinte consecutive, incepand cu data de 14 aprilie.

Broker Cluj a intrat in vizorul CNVM, dupa ce, in ianuarie, au fost descoperite mai multe nereguli la sucursala din Deva, motiv pentru care Comisia a luat atunci decizia de a suspenda pentru doua saptamani autorizatia de functionare a casei de brokeraj si actiunile tranzactionate pe Bursa.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Ulterior, casa de brokeraj a inaintat o contestatie, in care invoca "modul ilegal si defectuos" prin care Comisia a comunicat deciziile de suspendare, dar contestatia a fost respinsa.

Titlurile Broker Cluj sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Compania are o valoare de piata de 59,34 milioane lei (14,4 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,205 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare din 9 aprilie.

#CNVM, #sanctiuni, #Broker, #Cluj, #control, #brokeri, #actiuni , #Actiuni