ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achizitiile de actiuni

Marti, 17 Iunie 2014, ora 14:40
1261 citiri
ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achizitiile de actiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) reduce cu 25% comisionul perceput pentru achizitiile de actiuni pe piata de capital, la 0,06%, fata de 0,08% in prezent, masura urmand sa fie aplicata incepand din 16 septembrie.

Pentru tranzactiile realizate de intermediarii care au calitate de "market maker" in raport cu instrumentul financiar tranzactionat, comisionul perceput va fi de 0,04%, potrivit unui regulament publicat de Autoritate.

Acelasi comision de 0,04% se va aplica si in cazul transferurilor cu obligatiuni, inclusiv cele convertibile in actiuni, cu drepturi de preferinta si drepturi de alocare.

In cazul titlurilor de stat, ASF va percepe un comision de 0,0004% din valoarea tranzactiilor. Modificarile intra in vigoare incepand din 16 septembrie 2014.

Oficiali ASF au anuntat in luna februarie ca Autoritatea va lua masuri pentru ca taxele si comisioanele aplicate pe piata de capital sa devina "prietenoase", iar toate propunerile vizeaza reducerea taxelor, desi in unele cazuri nu se va observa o scadere semnificativa.

#comision achizitii actiuni, #achizitie actiuni piata capital , #Actiuni