Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea: actiunile detinute de stat au fost disponibilizate

Fondul Proprietatea: actiunile detinute de stat au fost disponibilizate


Franklin Templeton, in calitate de administrator unic si societate de administrare a Fondului Proprietatea, anunta ca Depozitarul Central a disponibilizat un numar de 1.704.560 actiuni emise de catre Fond, detinute de statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice.

"Mentionam ca la data prezentei, in evidentele Depozitarului Central, un numar de 370.823.112 actiuni detinute de Ministerul Finantelor Publice la Fondul Proprietatea sunt indisponibilizate ca fiind neachitate integral, in conformitate cu Certificatul de Inregistrare a Valorilor Mobiliare (CIVM) nr. AC-3632 - 3 emis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in data de 23 ianuarie 2012", se arata intr-un comunicat transmis luni.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1637 ori