Pieţele bursiere europene au scăzut. Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis vineri la cel mai redus nivel din 2023

Sambata, 21 Octombrie 2023, ora 07:46
0 citiri
Pieţele bursiere europene au scăzut. Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis vineri la cel mai redus nivel din 2023
Indice bursier FOTO Pixabay

Pieţele bursiere europene au scăzut vineri, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la cel mai redus nivel de închidere din acest an, în timp ce investitorii au analizat comentariile factorilor de decizie monetară din SUA, pe un fond de încredre redus la nivel global, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,3%, la cel mai redus nivel atins din decembrie 2022, înregistrând al patrulea declin consecutiv, potrivit datelor LSEG.

Toate sectoarele au avut o evoluţie negativă, cel mai mult scăzând acţiunile din minerit, cu 3,35%, şi cele tehnologice, cu 2,3%.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,64%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,52%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,3%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,4%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 1,29%.

Randamentul obligaţiunilor guvernamentale pe termen lung din Regatul Unit a atins vineri cel mai ridicat nivel din 1998, potrivit datelor Reuters, reflectând o mişcare ascendentă a randamentelor la nivel global, pe fondul turbulenţelor din Orientul Mijlociu şi al aşteptărilor de menţinere a dobânzilor la un nivel ridicat o perioadă lungă de timp.

Randamentul obligaţiunilor pe 30 de ani a atins 5,107%, după ce a ajuns până la 5,158% la începutul după-amiezii.

Preşedintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a recunoscut semnele recente de încetinire a inflaţiei, dar a declarat joi că banca centrală va fi ”hotărâtă” în angajamentul său faţă de respectarea ţintei sale de inflaţie, de 2%.

Powell nu a stabilit o cale de politică monetară specifică, dar nici nu a dat vreo indicaţie că va avea loc o nouă creştere a ratei dobânzii.

Fed a optat pentru menţinerea stabilă a ratelor dobânzilor la ultima sa întâlnire din septembrie, dar a sugerat că va avea loc încă o creştere înainte de sfârşitul anului.

...citeste mai departe despre "Pieţele bursiere europene au scăzut. Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis vineri la cel mai redus nivel din 2023" pe Ziare.com

#bursa europa, #stoxx 600 , #Stiri Bursa