Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: BRD a acordat credite de 240 milioane lei

Prima Casa: BRD a acordat credite de 240 milioane lei


BRD Groupe Societe Generale a acordat, pana la inceputul lunii decembrie a acestui an, in cadrul programului Prima Casa, credite in valoare de 240 milioane lei, cele mai multe dintre acestea fiind contractate de clienti din Bucuresti (30%).

Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor "Prima Casa", cei mai numerosi sunt clientii cu varste mai mici de 30 de ani (49%). 31% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 20% au varste ce depasesc 35 de ani. Valoarea medie a imprumutului se ridica la aproximativ 145.000 lei.

"Cererea de credite in programul Prima Casa a ramas la un nivel ridicat chiar si dupa modificarea monedei de acordare, din euro exclusiv in lei. Fara indoiala, si recentele evolutii bune ale dobanzii de referinta au sustinut cererea de credite, aceasta fiind comparabila cu cea existenta in etapele anterioare ale programului. Creditele Prima Casa raman in continuare produsul preferat al clientilor atunci cand acestia isi doresc sa investeasca intr-o locuinta", a declarat Adrian Jantea, Director Comercial persoane fizice in cadrul BRD Groupe Societe Generale.

BRD a epuizat deja sumele din primul plafon alocat, in valoare de 120 milioane lei, si a obtinut recent o suplimentare cu 50 milioane lei a plafonului de garantare acordat initial de FNGCIMM, ceea ce va permite acordarea de credite suplimentare in valoare de 100 milioane de lei.

BRD a acordat primul credit in cadrul Programului "Prima Casa". Demarat in iulie 2009, programul a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa isi cumpere sau sa construiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa. BRD acorda imprumuturi "Prima Casa" in lei cu o dobanda nominala standard de Robor 3M + 2,5 pp*.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1653 ori