Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Imobiliarele isi vor reveni rapid cand preturile vor redeveni corecte

Imobiliarele isi vor reveni rapid cand preturile vor redeveni corecte

Piata imobiliara, momentan inghetata, isi va reveni foarte rapid in momentul in care investitorii vor considera ca pretul a revenit la nivelul corect, a declarat miercuri presedintele BRD-SocGen, Patrick Gelin, informeaza NewsIn.

"Piata imobiliara este inghetata in prezent. Atunci cand investitorii vor considera ca nivelul preturilor a redevenit corect, isi vor relua afacerile si redresarea pietei va fi foarte rapida", a spus Gelin.

"Pe de alta parte, segmentul creditului de consum, de asemenea unul dintre cele mai afectate de criza, va avea o redresare mult mai lenta, din cauza gradului ridicat de indatorare a populatiei", a adaugat el, subliniind ca perspectivele pe termen scurt sunt neclare, iar momentul iesirii din criza este foarte incert.


Presedintele BRD a mentionat ca banca lucreaza in acest moment la bugetul pe anul viitor luand in calcul o prognoza de crestere economica de 0%, respectiv usor negativa pentru primul semestru si usor pozitiva pentru a doua jumatate a anului.


Guvernul estimeaza in prezent ca economia romaneasca se va contracta cu 8,5% in acest an, iar ultimele prognoze ale FMI si Comisiei Europene indica o crestere economica apropiata de 0% anul viitor. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2123 ori
Citeste mai multe despreimobiliara piata preturi revenire