Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BRD: Fermierii pot obtine in avans pana la 90% din subventia pe suprafata

BRD: Fermierii pot obtine in avans pana la 90% din subventia pe suprafata


Fermierii care au nevoie de lichiditati pentru efectuarea lucrarilor agricole pot obtine in avans, de la BRD-Groupe Societe Generale, pana la 90% din cuantumul subventiei pe suprafata pentru anul 2014, fondurile urmand sa fie acordate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din toamna acestui an.

BRD-Groupe Societe Generale a semnat conventia tripartita cu APIA si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) in vederea finantarii fermierilor ce beneficiaza de subventii APIA in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) - campania 2014, a anuntat banca.

Fermierii pot obtine in avans pana la 90% din cuantumul subventiei APIA care, pentru anul 2014, este de 120 de euro pe hectar, cu aproximativ 9% mai mult decat in anul 2013. Pe langa avansul sporit, celelalte avantaje pentru fermieri sunt reprezentate de documentatia simplificata si cerintele reduse de garantii, creditul fiind pus la dispozitie dupa prezentarea adeverintei APIA.

"Incepand cu aceasta campanie de prefinantare, datorita implementarii unui flux de lucru simplificat, banca poate pune la dispozitia fermierilor credite de prefinantare subventii chiar de la momentul incheierii acordului tripartit cu APIA si FGCR. Odata ce APIA demareaza procesul de eliberare a adeverintelor, fermierii care au nevoie de lichiditati in avans pentru efectuarea lucrarilor agricole si au ales BRD ca banca finantatoare se pot prezenta cu adeverinta APIA la oricare dintre agentiile bancii aflate in proximitatea afacerii sale agricole pentru a intra in posesia banilor. Analiza si documentatia simplificata ce caracterizeaza aceste tipuri de credite asigura finantarea in timp scurt a agricultorilor", a declarat Bogdan Spuza, Director Executiv Marketing si Management Produse.

BRD ramane un partener solid al sectorului agricol, preocupat constant de diversificarea portofoliului de produse destinate acestui sector astfel incat sa raspunda nevoilor din ce in ce mai diversificate ale fermierilor din Romania, atat in ceea ce priveste necesarul de finantare pe termen scurt (credite de prefinantare a subventiilor APIA, credite de campanie agricola, etc.) cat si proiectele de investitii (inclusiv cele cu componenta fonduri europene).

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca lider pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate.

Banca are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 870 de unitati. Cu aproape 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 22.100 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este lider pe piata romaneasca a cardurilor si pe piata de factoring, cu operatiuni de factoring de 918 milioane de euro in 2013.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2365 ori