Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile in infrastructura - speranta constructorilor in 2009

Investitiile in infrastructura - speranta constructorilor in 2009

Productia de materiale de constructii a scazut in februarie 2009 cu 64,7% fata de aceeasi luna a anului trecut. Piata constructiilor a ajuns in 2008 la valoarea de 14,3 miliarde de euro.

Reducerea investitiilor si dependenta atat a consumatorilor, cat si a dezvoltatorilor imobiliari de linii de finantare de la banci, vor duce la scaderea sectorului constructiilor, cel mai dinamic domeniu din ultimii ani dintre statele Uniunii Europene (UE).

Situatia dificila preconizata in sectorul constructiilor va avea un impact sever asupra evolutiei Produsul Intern Brut (PIB), a carui crestere din ultimii ani s-a bazat in mare masura pe explozia afacerilor imobiliare, se arata intr-un studiu realizat de PMR, firma poloneza de consultanta si cercetare de piata.


 


Oficiali din piata sunt insa de alta parere.


Numarul proiectelor imobiliare finalizate se va reduce in acest an


Cel mai afectat segment al pietei va fi cel al constructiilor nerezidentiale, din cauza scaderii investitiilor.


Dezvoltatorii nu vor mai putea finaliza decat proiectele al caror stadiu de constructie este avansat sau cele a caror lucrari au fost incepute in ultimele trei luni ale anului trecut, datorate in principal scaderii cererii si a lipsei de finantare. Segmentul rezidential este un alt motiv care a pus frana pietei de constructii.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1452 ori
Citeste mai multe desprebnr credite imobiliare investitii