Geoana: Se impune o rectificare "importanta" a bugetului de stat

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 13:56
1308 citiri
Geoana: Se impune o rectificare "importanta" a bugetului de stat

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, dupa sedinta CExN al PSD, ca partidul e ingrijorat ca raspunsul actual al Guvernului la perioada economica pe care o traverseaza Romania este incoerent si a spus ca este nevoie de o rectificare bugetara, prin care sa se modifice valoarea deficitului.

"Un deficit de 2% este o reteta clara pentru intrarea in recesiune", a spus Geoana pentru a motiva necesitatea unei rectificari bugetare "importante".

Liderul PSD a explicat faptul ca Romania trebuie sa faca fata unei triple crize: una financiara, una structurala a economiei si una bugetara, generata si de proasta cheltuire a banilor publici.

"Iesirea din criza nu este doar o sarcina a Guvernului", a spus Geoana, precizand ca acest lucru se poate face doar prin colaborarea cu BNR, cu CE si cu alte institutii financiare.

Geoana a spus ca propunerea PSD este de constitutire a unui Consiliu pentru relansare economica, din care sa faca parte presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, reprezentanti ai BNR si alti factori de decizie. 

#bnr, #ce, #deficit, #geoana, #recesiune , #stiri BNR