Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Estimari analisti: Politica monetara BNR ramane la 5,25%

Estimari analisti: Politica monetara BNR ramane la 5,25%


Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea mentine dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25% pe an la sedinta Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara din 27 septembrie 2012, potrivit opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR).

Potrivit sondajului, rezervele minime obligatorii pentru pasivele in lei si valuta ar putea ramane nemodificate pana la finalul anului 2012.

"Anul 2013 ar putea aduce o scadere a dobanzii de politica monetara la 5% si o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei pana la nivelul de 12% in luna decembrie. Rezervele minime obligatorii pentru pasivele in valuta ar putea ramane la nivelul de 20% si in luna decembrie 2013", mai arata Asociatia.

Ponderea analistilor care estimeaza o relaxare a politicii monetare pana la finalul anului 2013 este in scadere fata de sondajul anterior desfasurat in luna iulie 2012.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 80 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 889 ori