CNP: Sectorul energetic isi va reveni

Joi, 27 August 2009, ora 16:04
1434 citiri
CNP: Sectorul energetic isi va reveni

Sectorul energetic isi va reveni in viitor, desi toate componentele crizei se reflecta in consumul energetic, a declarat joi presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), Ion Ghizdeanu, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit NewsIn.

"Pentru viitor, se intrevad doua tendinte. Prima ar fi legata de o revenire a sectorului energetic, vor creste resursele, iar consumul va fi mai mic, sub cresterea economica, ceea ce e un lucru bun. Apoi, in al doilea rand, se va reduce dependenta de import", a spus Ghizdeanu.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, importurile de gaze au scazut cu 30-40%. Ghizdeanu a mai spus ca toate componentele crizei se reflecta in consumul energetic.

"Pe de o parte, resursa energetica are utilizari multiple. Pe fondul crizei, a scazut activitatea economica in general. A scazut si cererea. Criza a afectat si lipsa de finantare, iar sectorul energetic depinde de finantare", a mentionat Ghizdeanu.

Totodata, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, declara la sfarsitul lunii iulie ca a scazut consumul de gaze naturale in primele sase luni din acest an cu 20%, iar cel de electricitate cu 8,8%, la nivel national.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#consum, #energetic, #gaze, #sector , #stiri BNR