Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: Am cheltuit resurse infernale, care s-au dus pe apa sambetei

BNR: Am cheltuit resurse infernale, care s-au dus pe apa sambetei

Romania nu are piata pentru tranzactiile cu terenuri agricole, ceea ce poate impiedica fermierii sa garanteze un credit cu terenul agricol, a declarat Eugen Radulescu, director in cadrul BNR, potrivit NewsIn.

"La noi nu exista o garantie a terenului, pentru ca nu exista o piata, iar o banca are posibilitati foarte reduse de a vinde un teren luat in garantie.

Cel care vrea sa cumpere un teren plateste o suma X si dublu sau triplu pentru cadastru, notariat etc. Practic, jumatate dintre sotiile si rudele oamenilor politici sunt notari si impreuna stabilesc o casta, care nu lasa sa se miste nimic.

Forta notarilor este cu mult mai mare decat cei care vor binele acestei economii. Ei doresc doar extragerea unei rente cat mai mari pe seama restului economiei", a mentionat Eugen Radulescu, expert OECD si director in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Acesta a mentionat ca este inadmisibil ca, dupa 20 de ani, sa nu fim in stare sa incheiem o cadastrare a terenurilor in Romania.

Radulescu a subliniat ca in Romania s-au cheltuit sume importante fara niciun rezultat.

"Am cheltuit resurse absolut infernale care s-au dus pe apa sambetei. In loc sa fie o politica care sa duca la cresterea productiei, aproape tot ce s-a facut a fost mentinerea economiei la o stare slaba", a mai spus Radulescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1288 ori