BNR a injectat in piata 5,53 miliarde lei

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 15:21
993 citiri
BNR a injectat in piata 5,53 miliarde lei

Banca centrala a injectat miercuri in piata bancara 5,529 miliarde lei (1,3 miliarde euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 28 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, a spus un dealer bancar, pentru NewsIn.

La operatiunea de miercuri au participat 14 banci.

Licitatia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a avut loc in conditiile in care luni, pe 27 iulie, iesisera din piata 5,923 miliarde lei, ca urmare a scadentei operatiunilor repo efectuate de banca centrala in urma cu o luna. Tot luni a ajuns la scadenta si o operatiune de reverse repo efectuata de BNR in urma cu o saptamana, dar suma depozitului care a intrat in piata a fost de numai 219,2 milioane lei.

La ultima licitatie de tip repo, din 13 iulie, banca centrala injectase 2,539 miliarde lei la o luna, dobanda practicata fiind tot de 9% pe an, egala cu cea de politica monetara.

In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna, iar in mai a introdus peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Dupa licitatia de miercuri, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) din piata monetara au coborat usor, de la 9,50-9,75% pe an la 8,75-9,25% pe an, incadrand dobanda cheie, de 9% pe an.

Banca Nationala a Romaniei afisase miercuri dimineata un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,40% pe an, usor mai ridicat decat cel din sedinta anterioara, de 9,32%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda urcase usor la 9,90%, de la nivelul de marti, de 9,82% pe an.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bnr, #depozite, #miliarde, #monetara, #politica , #stiri BNR