Basescu: Conducerea BNR a compensat multe masuri nesabuite ale guvernelor

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 18:13
1550 citiri
Basescu: Conducerea BNR a compensat multe masuri nesabuite ale guvernelor

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca de multe ori conducerea BNR a reusit sa compenseze, prin profesionalism, unele masuri nesabuite ale guvernelor Romaniei.

Basescu i-a acordat, marti, la Cotroceni, lui Mugur Isarescu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan, guvernatorul BNR fiind cel de-al treilea roman decorat cu cea mai inalta distinctie a statului, dupa George Emil Palade si Patriarhul Teoctist, precizeaza Mediafax.

El a tinut sa mentioneze, dupa decorarea lui Isarescu si a altor membri din conducerea BNR, ca gestul sau se refera la fostul mandat al staff-ului Bancii Nationale.

Presedintele a spus ca de multe ori conducerea BNR a reusit sa compenseze lipsa de profesionalism a guvernelor in ceea ce priveste mentinerea echilibrului macroeconomic in Romania.

"Este un semn de recunostiinta din partea mea mea si a romanilor, din partea statului roman, pentru ceea ce Banca Nationala a Romaniei a facut de multi ani incoace, reusind adesea sa faca ceea ce guvernele nu au reusit sa faca, sau sa substituie lipsa de profesionalism a guvernelor in mentinerea echilibrelor macroeconomice ale Romaniei", a declarat la finalul ceremoniei Traian Basescu.

El a adaugat ca de multe ori conducerea BNR a substituit masuri "nesabuite" ale guvernelor.

"As vrea sa va multumesc pentru ce ati facut in activitatea dumneavoastra,
pentru devotamentul fata de interesele Romaniei, pentru stiinta de a substitui de multe ori masuri nesabuite luate de guverne. Ati facut pentru romani mai mult decat toata clasa politica in multe momente. Pentru acest lucru va multumesc", a mai spus seful statului.

El a adaugat ca daca astazi Romania se afla intr-un proces de redresare si de restabilire a echilibrelor macro-economice, acest lucru se datoreaza in primul rand actiunilor BNR, "care au venit la momentul potrivit".

"Daca vom intra in zona euro la datele la care ne-am propus, cu siguranta Banca Nationala va avea un merit extrem de important. Inchei multumindu-va inca odata pentru profesionalism, pentru devotament", a conchis presedintele Basescu.

#basescu, #bnr, #echilibrulu, #guverne, #macroeconomic, #profesionalism, #romania , #stiri BNR