Antonescu nu il vrea pe Isarescu la Presedintia Romaniei

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 10:32
1386 citiri
Antonescu nu il vrea pe Isarescu la Presedintia Romaniei

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la ProTv, in emisiunea "Dupa 20 de ani", ca nu ar sustine candidatura guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, la Presedintia Romaniei, el transmitandu-i acestuia sa nu mai faca afirmatii generale, "de neatacat din Patagonia pana in Suedia".

Solicitat sa comenteze afirmatiile recente ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, referitoare la insuficienta intentiilor bune, la capcana populismului din discursul public si la drumul spre iad, Antonescu a opinat ca acestea au o "generalitate strivitoare".

"Afirmatiile ex catedra ale guvernatorului sunt greu de comentat sau de infirmat. Au o generalitate strivitoare", a spus Antonescu la Pro TV , care a adaugat ca spusele lui Isarescu privind cresterea tendintei de a promite mai mult din cauza apropierii alegerilor reprezinta "un adevar general" la care subscrie.

Intrebat textual daca ar sustine candidatura lui Isarescu la functia suprema in stat, presedintele liberal a dat un raspuns negativ, dar nu a detaliat.

Antonescu
a spus, insa, ca intentiile bune de care vorbea guvernatorul sunt absolut necesare, el opinand ca, din pacate, acestea nu exista la nivelul guvernarii din Romania.

"Daca ar dori sa spuna ceva de Romania, nu o afirmatie generala de neatacat din Patagonia pana in Suedeia, ar spune ca Romania trebuie condusa de oameni politici cu bune intentii, cu forta de a le impune partidelor si guvernelor pe care le conduc aceste bune intentii", a subliniat Antonescu.

El a aratat, de asemenea, ca ar fi cazul ca guvernatorul sa spuna ceva valabil despre Romania "acum si aici".

"Ar fi cazul daca vrea sa ne spuna ceva valabil acum si aici si anume ca in Romania, indiferent ce impzitare facem si de la cine imprumutam, trebuie sa se termine cu hotia organizata din fruntea statului pana jos, cu politizarea administratiei, care a atins cote paroxistice. Trebuie sa spuna incepand cu guvernul in functie si continuand cu guverne viitoare", a spus Antonescu.

#antonescu, #isarescu, #presedintia, #romaniei, #guvernator, #bnr , #stiri BNR