Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele valutare ale BNR, mai "subtiri" cu jumatate de miliard de euro

Rezervele valutare ale BNR, mai "subtiri" cu jumatate de miliard de euro


Rezervele valutare la BNR au scazut in noiembrie cu 454 de milioane euro, de la 32,2 miliarde euro la 31,7 miliarde euro, intr-o perioada in care dealerii bancilor au suspectat frecvent banca centrala ca a intervenit pe piata valutara prin vanzari indirecte de euro pentru a sustine moneda nationala.

BNR a inregistrat in noiembrie iesiri de la rezerva valutara de 1,55 miliarde euro, reprezentand, potrivit unui comunicat al bancii centrale, alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

BNR nu publica detalii privind iesirile sau intrarile din rezervele valutare si nici date despre eventualele interventii pe pietele valutare, cu exceptia serviciului lunar al datoriei publice, anuntat in avans.

Potrivit BNR, platile scadente in luna noiembrie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, au insumat 292 milioane euro.

In aceeasi luna, au fost contabilizate intrari la rezerva valutara de 1,1 miliarde euro, provenite din alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii noiembrie au fost de 36,02 miliarde euro, fata de 36,3 miliarde euro la 31 octombrie 2011.

Platile scadente in luna decembrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 108,3 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1412 ori