Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele valutare ale BNR au crescut pana la 32 de miliarde de euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut pana la 32 de miliarde de euro


Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut pana la 32,169 miliarde de euro, fata de 31,459 milioane de euro, cat erau la 31 ianuarie 2013.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la aproximativ patru miliarde de euro, conform unui comunicat BNR remis redactiei Business24.

Reprezentantii BNR mai arata, in comunicat, ca in cursul lunii februarie au fost inregistrate intrari de 2,1 miliarde de euro si iesiri de 1,4 miliarde de euro.

Intrarile de capital reprezinta modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv emisiunea de obligatiuni denominate in dolari americani a Ministerului Finantelor Publice de circa 1,1 miliarde de euro echivalent euro) si altele.

A.G.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1553 ori