După discuția cu SEC, Grayscale vine cu actualizări în dosarul de înregistrare pentru Bitcoin ETF

Luni, 27 Noiembrie 2023, ora 18:25
0 citiri
După discuția cu SEC, Grayscale vine cu actualizări în dosarul de înregistrare pentru Bitcoin ETF
FOTO: btcetftoken.com

Grayscale își continuă eforturile pentru a obține aprobarea de reglementare pentru un ETF Bitcoin. Miercuri, managerul de resurse digitale, Grayscal,e a depus o cerere actualizată la Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) pentru a converti Grayscale Bitcoin Trust într-un ETF Bitcoin Spot.

Cererea actualizată a fost depusă după ce hotărârea instanței a favorizat cererea anterioară a Grayscale. Această decizie vine în urma unei întâlniri între Grayscale și SEC în care au fost discutate perspectivele pentru fondul tranzacționat la bursă al Bitcoin.

Grayscale este hotărât să obțină aprobarea ETF-ului Bitcoin

Declarația actualizată este o versiune modificată a Formularului S-3 de înregistrare, utilizat de companiile care și-au îndeplinit deja obligațiile de raportare la SEC. Potrivit lui James Seyffart, analist ETF la Bloomberg, prospectul nu pare să includă modificări semnificative față de documentul înregistrat inițial.

O altă precizare importantă este propunerea de înlocuire a tickerului "BTC" cu "BTC" în loc de actualul "GBTC". Ulterior însă, Seyffart a precizat că Grayscale nu intenționează să folosească tickerul BTC în acest caz, deoarece compania are deja înregistrat un depozit separat pentru Global Composite Bitcoin ETF cu tickerul BTC.

Potrivit estimărilor specialiștilor de la JPMorgan, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ar putea înregistra ieșiri de cel puțin 2,7 miliarde de dolari dacă va fi transformat într-un fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin Spot.

Seyffart a scris pe Twitter că dosarul de depunere confirmă faptul că Grayscale continuă discuțiile cu SEC și face actualizări pe baza feedback-ului. Modificările specifice includ scurtarea unei linii despre ordinele de creare de numerar și eliminarea unor pagini de dezvăluire a riscurilor.

O notiță din 20 noiembrie a dezvăluit că membrii Diviziei de Tranzacționare și Piețe a SEC s-au întâlnit cu directorii Grayscale și cu avocații de la Davis Polk pentru a discuta propunerea de listare în cadrul NYSE Arca. A fost prezent și directorul general al Grayscale, Michael Sonnenshein.

Cumpără Bitcoin ETF

Suntem cu ochii pe decizia care se așteaptă a fi luată de către SEC

Spre deosebire de alte solicitări similare de Spot Bitcoin ETF-uri, Grayscale intenționează să transforme un instrument de investiții Bitcoin deja existent într-un ETF. Cu toate că SEC nu este obligată să aprobe acest prospect, experții consideră că discuțiile continue dintre autoritățile de reglementare și Grayscale reprezintă un semn pozitiv pentru perspectivele ETF-urilor Bitcoin în general.

La începutul lunii august, Grayscale a obținut o hotărâre judecătorească prin care se impunea ca SEC să își reconsidere respingerea inițială a cererii sale. Mai exact, Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia s-a pronunțat în favoarea Grayscale, ordonând SEC să anuleze respingerea anterioară a cererii Grayscale și să redeschidă procesul de revizuire. Acest lucru a pus presiune asupra agenției pentru a analiza din nou propunerea.

În același timp, alte instituții financiare importante, inclusiv BlackRock, Ark Invest și Fidelity, caută, de asemenea, oportunități de a-și lista ETF-urile Bitcoin Spot. Cu toate acestea, SEC a amânat în mod constant cererile depuse deja de către diferite entități.

Președintele ETF Store, Nate Geraci, a comentat că faptul că referirea la transformarea GBTC ca la un "uplisting" arată încrederea Grayscale în obținerea aprobării. În cazul în care modificarea se va realiza în aceeași zi în care alți emitenți lansează ETF-uri Bitcoin, Grayscale ar putea domina spațiul prin valorificarea activelor aflate în administrarea sa, care depășesc suma de 50 de miliarde de dolari.

De asemenea, experții de la Bloomberg au estimat recent la 90% probabilitatea ca un ETF Bitcoin Spot să fie aprobat până în ianuarie 2023. În condițiile în care Grayscale urmărește în mod activ feedback-ul autorităților de reglementare și își modifică cererea conform acestora, produsul pare să aibă tot mai multe șanse de a deveni realitate.

SEC nu a aprobat încă un ETF Bitcoin Spot în SUA, respingând toate cererile de până acum. Dar persistența și amploarea actuală a Grayscale s-ar putea dovedi decisive pentru a depăși în cele din urmă această barieră. Având în vedere că criptomonedele sunt ferm înrădăcinate în finanțele obișnuite, autoritățile de reglementare par să nu mai aibă motive pentru a refuza accesul investitorilor la un ETF Bitcoin Spot.

Cumpără Bitcoin ETF

#bitcoin, #criptomonede , #Stiri Macroeconomie