Warren Buffet a ratat obiectivele anuale la Berkshire pentru prima data in 48 de ani

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 08:58
1773 citiri
Warren Buffet a ratat obiectivele anuale la Berkshire pentru prima data in 48 de ani

Doi manageri de investitii angajati de Warren Buffet, seful Berkshire Hathaway, in cadrul unui plan de succesiune la conducere companiei, au obtinut anul trecut randamente mai bune decat Buffet, care nu si-a atins obiectivul pentru prima data de la preluarea controlului Berkshire in 1965.

Miliardarul de 83 de ani i-a angajat pe managerii Todd Combs si Ted Weschler pentru a prelua eventual conducerea companiei, dar nu are planuri pentru a se retrage.

Rezultatele lui Combs si Weschler au depasit in 2013, pentru al doilea an consecutiv, pe cele ale sefului lor, dar si evolutia indicelui S&P 500, care a crescut cu 32% incluzand dividendele, au declarat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal.

Sursele publicatiei americane nu au dezvaluit cu cat au depasit cei doi evolutia S&P 500, dar in 2012 rezultatul a fost mai bun cu peste 10 puncte procentuale.

Totodata, Buffet s-a situat sub propria tinta pentru profitul conglomeratului Berkshire pentru prima data de la preluarea controlului companiei.

Miliardarul a declarat repetat ca vrea sa creasca valoarea neta a Berkshire mai rapid decat avansul S&P 500 pentru o perioada de cinci ani. Din cauza evolutiei foarte bune a indicelui anul trecut, Buffet nu a reusit sa-si atinga obiectivul, potrivit analistilor si calculelor Wall Street Journal.

Buffet a avertizat actionarii ca se asteapta sa nu-si respecte tinta, insa este putin probabil ca acestia sa fie suparati, scrie publicatia americana, avand in vedere ca actiunile Berkshire au urcat cu circa 30% anul trecut.

In urma performantelor de anul trecut, succesorii lui Buffet au primit in administrare fonduri mai mari, de cate 7 miliarde de dolari, fata de circa 3 miliarde de dolari la inceputul lui 2012, au spus sursele.

Investitiile celor doi raman insa o parte redusa a portofoliului masiv detinut de Berkshire in SUA, de peste 100 de miliarde de dolari. Valoarea de piata a companiei este de aproape 300 de miliarde de dolari.

#buffet succesori, #Berkshire buffet, #management buffet , #Management