BCR sustine Festivalul Enescu

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 09:10
929 citiri
BCR sustine Festivalul Enescu

Banca Comerciala Romana este un puternic sustinator al editiei a XIX-a a Festivalului si Concursului International "George Enescu" 2009.

Este cea de a treia editie consecutiva la care BCR contribuie din postura de partener. In acest an, BCR a ales sa fie sustinator unic al sectiunii vioara. Concursul de vioara - regina instrumentelor muzicale - s-a desfasurat intre 30 august si 5 septembrie si s-a incheiat duminica seara cu premierea castigatorilor.

Marele Premiu, in valoare de 15.000 EUR, i-a revenit lui Jaroslaw Nadrzuycki (Polonia) premiul fiind inmanat de catre presedintele executiv al BCR, Dominic BRUYNSEELS. Locul doi (10.000 EUR) a fost ocupat de Shin A-Rah (Coreea), iar locul trei (5.000 EUR), de Palitsyna Nadezda (Rusia), premiile fiind asigurate tot de catre BCR.

Alaturi de Dominic Bruynseels, pe scena festivalului a urcat si Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciati violonisti ai lumii, care beneficiaza de suportul BCR in initiativele sale artistice.

"Sunt foarte onorat sa inmanez premiul pentru cele mai bune performante din cadrul competitiei de vioara, in cadrul Festivalului "George Enescu", un eveniment care subliniaza angajamentul BCR pentru calitate, profesionalism, si respectul pentru excelenta.

Prezenta noastra aici dovedeste inca o data ca BCR este interesat sa descopere talente la nivel international si, desigur, mai ales in Romania, sprijinind excelenta si incurajind concurenta reala. Mai mult decat atat, sint foarte fericit sa fiu aici, astazi, cu Alexandru Tomescu, un prieten foarte drag al BCR si un castigator al acestui premiu cu 10 ani in urma", a declarat presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels. 

#bcr, #enescu, #festival , #stiri BCR