BCR si FSI s-au inteles in privinta contractului colectiv de munca

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:34
1705 citiri
BCR si FSI s-au inteles in privinta contractului colectiv de munca

Banca Comerciala Romana (BCR) si Federatia Sindicatelor Independente din BCR (FSI) anunta ca, in urma actiunii de conciliere, au ajuns la un acord privind contractul colectiv de munca, cele doua parti urmand sa semneze un nou contract cu o valabilitate de doi ani (2011-2012), transmite NewsIn.

Noul acord prevede ca angajatii sa beneficieze de o crestere salariala in 2011 conform negocierilor dintre angajator si sindicate, urmarind acoperirea unei parti a cresterii preturilor de consum.

Banca precizeaza ca modul de alocare al procentului de crestere salariala avantajeaza angajatii cu salarii mai mici, iar partile au fost de acord ca ajustarea salariilor sa fie negociata anual, conform celor stabilite in cadrul negocierilor.

"Bonusurile de Craciun si de vacanta vor fi acordate in cuantum fix si vor fi legate de performanta generala a bancii, intr-o formula care va asigura atat motivarea salariatilor cat si respectarea principiilor bancii de abordare prudenta in ceea ce priveste remunerarea, mai ales pe parcursul unei perioade inca pline de provocari economice; bonusurile pentru performanta individuala au fost si vor fi mentinute in functie de realizarile fiecarui angajat in parte", se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit comunicatului BCR, activitatea bancii continua in regim normal, ca si pana in prezent.

In 3 martie, Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana anunta ca ar putea declansa conflictul de interese ca urmare a esuarii negocierii cu reprezentatii institutiei bancare.

"Negocierile reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana cu patronatul privind contractul colectiv de munca au esuat. (...) Ultima propunere a salariatilor nu a fost solutionata favorabil, desi acestia au mai acceptat o propunere a patronului", spunea presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana, Ciprian Ionescu.

In replica, reprezentantii bancii au spus atunci ca patronatul si sindicatele din Banca Comerciala Romana (BCR) continua negocierile pentru un nou Contract colectiv de munca.

"Deoarece precedentul Contract colectiv de munca al BCR a expirat vineri, 4 martie 2011, patronatul va aplica o politica interimara pentru a mentine plata beneficiilor acordate angajatilor, astfel ca acestea sa nu fie afectate de procesul de negociere", se arata in comunicatul bancii.

#angajati, #bcr, #colectiv, #contract de munca , #stiri BCR