SUA cere bancilor planuri de rambursare a ajutoarelor de stat

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 12:46
1358 citiri
SUA cere bancilor planuri de rambursare a ajutoarelor de stat

Rezerva Federala (Fed) din SUA a cerut Bank of America si altor opt banci care au participat anul acesta la teste de stres sa prezinte planuri pentru rambursarea ajutoarelor primite de la stat, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Bloomberg.

In plus, Fed da posibilitatea acestor institutii de credit sa returneze fondurile acordate de guvern mai devreme decat s-a stabilit initial, daca acestea reusesc sa-si majoreze capitalul si vor continua sa depaseasca rezervele stabilite prin testele de stres, a afirmat sursa citata de Mediafax.

Bancile care au participat anul acesta la teste de stres si nu au rambursat inca ajutoarele primite de la stat sunt Bank of America, PNC, Citigroup, Fifth Third Bancorp, GMAC, KeyCorp, Regions Financial, SunTrust Banks si Wells Fargo, noteaza Bloomberg.

"Solicitarea Fed va trimite un mesaj cu impact ridicat in randul investitorilor.

Acest lucru inseamna ca bancile sunt suficient de solide pentru a rezista singure", a declarat analistul Lakeshore Capital Joel Conn.

Bank of America si celelalte opt banci vizate de autoritati pentru rambursarea ajutoarelor au primit in total aproximativ 142 de miliarde de dolari de la stat prin programul cu o valoare de 700 de miliarde de dolari derulat de anul trecut de guvern pentru sustinerea sistemului financiar.

Fed a publicat rezultatele testelor de stres in luna mai.

Acestea au fost efectuate pe 19 dintre cele mai mari banci locale si au aratat ca zece dintre institutiile de credit analizate, printre care Bank of America, Wells Fargo si Citigroup, au nevoie, in total, de 75 miliarde dolari pentru a-si majora capitalul.

Intre timp, mai multe banci, inclusiv Goldman Sachs, Morgan Stanley si JPMorgan Chase, au returnat ajutoarele guvernamentale.

#sua, # banci, # rambursare, # ajutoare, # de, # stat , #stiri Bank of America