Companiile au vandut obligatiuni de peste 3.000 mld. dolari in 2010

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 17:19
981 citiri
Companiile au vandut obligatiuni de peste 3.000 mld. dolari in 2010

Vanzarile de obligatiuni ale companiilor au depasit 3.000 de miliarde de dolari in 2010, pentru al doilea an consecutiv, sustinute de emisiunile record ale companiilor cu rating speculativ, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Rabobank Olanda, cel mai mare creditor la nivel global pentru sectorul agricol, si divizia financiara a grupului General Electric au atras cele mai mari sume din totalul de 3.190 de miliarde de dolari al emisiunilor de obligatiuni de anul acesta.

Semnalele ca recuperarea economiei mondiale se accelereaza au incurajat investitorii sa imprumute bani companiilor la dobanzi mai mici, noteaza Bloomberg.

"A fost un oportunitate pe care o intalnesti odata in cariera de a refinanta tot ce este posibil", a afirmat James Kochan, care supravegheaza administrarea unor fonduri de 175,6 miliarde de dolari in obligatiuni la Wells Fargo Funds Management.

Vanzarile de titluri au scazut, insa, cu 18% fata de 3.880 miliarde de dolari anul trecut, dupa ce executivul SUA a retras garantiile introduse pe perioada crizei pentru companiile financiare, iar criza datoriilor suverane din Europa s-a agravat.

Randamentele cerute companiilor din categoria recomandata pentru investitii au atins o medie de 3,36% la 11 octombrie, cel mai scazut nivel zilnic din 1996, an in care a inceput monitorizarea pietei, potrivit datelor Bank of America Merrill Lynch. Anul trecut, la 17 martie, randamentele au atins un maxim de 7,41%. 

#companii, # vanzare, # obligatiuni , #stiri Bank of America