Moody's: BCR si Raiffeisen Bank, luate in vizor

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 14:30
1885 citiri
Moody's: BCR si Raiffeisen Bank, luate in vizor

Moody''s a initiat o evaluare a ratingurilor a 21 de banci din Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente, subsidiare ale unor grupuri financiare internationale, in Romania fiind vizate Banca Comerciala Romana (BCR) si Raiffeisen Bank.

Ratingurile BCR, controlata de grupul austriac Erste, pentru credite pe termen lung in moneda locala (Baa2) si moneda straina (Baa3) au fost plasate sub evaluare pentru retrogradarea de la perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat transmis de Moody''s.

Totodata, ratingul BCR pentru datoriile pe termen scurt in moneda locala (Prime-2) si moneda straina (Prime-3) sunt evaluate in vederea retrogradarii.

Perspectiva stabila a ratingului de stabilitate individuala (BFSR) al BCR este de asemenea revizuita in vederea retrogradarii.

In cazul Raiffeisen Bank SA, parte a grupului austriac cu acelasi nume, ratingul depozitelor pe termen lung in moneda locala Baa3 este evaluat in vederea modificarii perspectivei pozitive, iar calificativul Baa3 pentru datoriile pe termen lung in valuta ar putea pierde perspectiva stabila.

Ratingul Raiffeisen Bank pentru datorii in moneda locala si straina Prime-3 este evaluat in vederea retrogradarii, iar perspectiva stabila atribuita ratingului BFSR "D" ar putea fi modificata in sens negativ.

Anuntul Moody''s afecteaza subsidiare din regiune ale Erste, Raiffeisen (Austria), ING (Olanda), Banco Comercial Portugues (Millennium), Commerzbank (Germania), Intesa Sanpaolo (Italia), KBC (Belgia), Citigroup (SUA), Natixis (Franta), Rabobank si Societe Generale (Franta).

Decizia agentiei reflecta temeri privind deteriorarea "capacitatii si disponibilitatii" bancilor mama de a oferi sprijin subsidiarelor vizate, in urma plasarii sub evaluare in vederea retrogradarii, pe 15 februarie, a 16 banci de anvergura globala din Europa, SUA si Japonia si 114 institutii financiare europene.

Eveniment Quarterly Report

#Moodys rating banci, #rating BCR Moodys, #ratingul Raiffeisen Bank Moodys , #Sucursale banci