Euro s-a depreciat cu 1% fata de dolar

Vineri, 02 Martie 2012, ora 18:59
1368 citiri
Euro s-a depreciat cu 1% fata de dolar

Euro s-a depreciat cu circa 1% fata de dolar, atingand un minim al sedintei de 1,3189 dolari pe unitate, din cauza temerilor investitorilor legate de criza datoriilor din zona euro, chiar daca Banca Centrala Europeana (BCE) a imprumutat masiv bancile in aceasta saptamana.

Fondurile de 530 de miliarde de euro puse la dispozitia bancilor vor reduce tensiunile din piata si vor sustine piata obligatiunilor suverane din Uniunea Monetara, dar este probabil ca investitorii sa fie reticenti sa cumpere euro din cauza incertitudinilor privind datoriile statelor si cresterea economica.

Euro este tranzactionat in scadere cu 0,9%, la 1,3194 dolari pe unitate, dupa un minim al sedintei de 1,3189 dolari pe unitate.

In ultimele trei sedinte, euro s-a depreciat cu aproape 3 centi americani si a inregistrat cea mai slaba evolutie saptamanala fata de dolar dupa perioada incheiata pe 8 ianuarie, cu un declin de 1,9%.

Vanzarile de euro au fost declansate de anuntul autoritatilor spaniole legat de stabilirea unei tinte a deficitului bugetar de 5,8%, cu mult peste obiectivul convenit cu UE, de 4,4%.

In privinta Greciei, ministrii de Finante din zona euro au aprobat joi al doilea program de sustinere, dar o parte din fonduri vor fi furnizate numai dupa finalizarea, pe 9 martie, a schimbului de obligatiuni cu creditorii privati pentru reducerea datoriilor.

Dolarul s-a apreciat cu 1% si fata de francul elvetian, la 0,9152 franci pe unitate, cel mai ridicat nivel dupa 20 februarie.

#curs euro dolar, #curs euro, #depreciere euro, #raport euro dolar , #Curs valutar