Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 24 septembrie. Casele de schimb, cele mai aprige concurente ale institutiilor bancare

Curs valutar 24 septembrie. Casele de schimb, cele mai aprige concurente ale institutiilor bancare


Persoanele interesate de cea mai buna oferta a cursului valutar pot apela marti la casele de schimb deoarece afiseaza cele mai avantajoase cotatii, atat pentru moneda europeana cat si pentru dolarul american.

Daca vorbim de cotatia leu-euro la vanzare, cel mai avantajos curs este afisat de casa de schimb Lotus.

In ceea ce priveste dolarul american, casa de schimb valutar Corsa afiseaza cel mai bun pret atat la vanzare.

La cumpararea monedei europene si a dolarului american, casele de schimb Dallas si Lotus ofera cele mai rentabile cotatii.BRD vinde euro la cel mai dezavantajos pret

Bancile continua sa afiseze, marti, cele mai nefavorabile cotatii la vanzare pentru moneda europeana si pentru dolarul american.

BRD este banca care vinde cel mai scump moneda europeana, afisand un curs de schimb de 4,5420 lei. Aceasta este urmata de UniCredit, care afiseaza o cotatie pentru euro de 4,5400 lei.

In acelasi timp, UniCredit vinde si dolarul american la cel mai dezavantajos curs. Banca afiseaza la vanzare un curs de 3,3900 lei/dolar.

De asemenea, BCR a publicat marti, la cumparare, cel mai prost curs pentru moneda americana si dolarul american. Acestea afiseaza un curs de schimb de 4,3900 lei/euro si 3,2250 lei/dolar.

Singura institutie de credit care concureaza cu casele de schimb valutar este Alpha Bank, care afiseaza un curs mai avantajos la vanzare pentru moneda unica, de 4,4850 lei si pentru moneda americana, de 3,3347 lei.

Euro, vandut cel mai ieftin de casa Lotus

Casa de schimb Lotus afiseaza, marti, cel mai avantajos curs de schimb pentru moneda europeana. Aceasta vinde euro cu 4,4350 lei, si ofera astfel un avantaj clientilor de 8,5 bani.

Pe de alta parte, OK se detaseaza de pretul de vanzare pe care-l afiseaza majoritatea caselor de schimb, oferind euro cu 4,4900 lei. MacroGroup merge pe aceeasi linie, dar vinde putin mai ieftin - 4,4800 lei.

Casa de schimb valutar Corsa este cea care afiseaza cea mai rentabila cotatie la vanzare pentru dolarul american. Pretul publicat este de 3,3300 lei/dolar.

In acelasi timp, casele de schimb Dallas si Lotus afiseaza cele mai avantajose cotatii la cumparare pentru moneda europeana si dolarul american, de 4,4470 lei/euro, respectiv de 3,3100 lei/dolar.

Astfel, pentru un schimb de 250 de euro, solutia clientului este sa apeleze la casele de schimb valutar, deoarece diferenta intre cel mai bun curs afisat de acestea si cea mai scumpa oferta de curs de schimb euro-leu afisata de banci este de 8,2 bani, iar suma ce poate fi economisita de client este de 20,5 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1853 ori