Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 14 noiembrie. Casele de schimb ofera cele mai bune cotatii pentru principalele valute

Curs valutar 14 noiembrie. Casele de schimb ofera cele mai bune cotatii pentru principalele valute


Casele de schimb valutar continua sa afiseze si joi oferte mai bune decat bancile, atat la vanzarea, cat si la cumpararea euro si dolarului american.

Cele mai bune cursuri de schimb la vanzarea euro sunt oferite de casele Real GI si OK, in timp ce casa Centrul Vechi ofera cea mai buna cotatie la cumparare pentru moneda unica.

In ceea ce priveste dolarul american, cel mai rentabil curs poate fi gasit la trei case de schimb care publica o cotatie identica: OK, Luxor si Centrul Vechi.

Leumi vinde cel mai scump euro si dolarul american

Institutiile de credit continua sa prezinte cursuri de schimb mai dezavantajoase decat casele de schimb, astfel incat cel slab curs la vanzarea euro este oferit de Leumi (4,5402 lei/euro), pe cand la cumpararea monedei europene cea mai dezavantajoasa cotatie o afiseaza BCR si BRD, de 4,3850 lei/ euro.Si pentru dolarul american institutiile de credit publica cursuri de schimb dezavantajoase pentru clienti.

Cel mai prost curs la vanzare pentru moneda americana, de 3,3951 lei/dolar, este oferit tot de Leumi, iar la cumparare cea mai slaba oferta o are BCR, cu o rata de schimb de 3,2350 lei/euro.

Care sunt cele mai bune cotatii pentru euro si dolar

Cel mai bun pret la vanzarea euro este de 4,4550 lei, oferit de casele de schimb OK si Real GI, in timp ce casele Luxor, Centrul Vechi si OK prezinta cea mai buna oferta la vanzarea dolarului american, de 3,3300 lei/ dolar.

La cumparare, Centrul Vechi are cel mai bun curs valutar pentru moneda europeana, de 4,4450 lei/ euro, pe cand cel mai bun pret la cumpararea dolarului este de 3,3000 lei, afisat de casa de schimb Luxor.

Diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab curs la vanzarea euro este de 8,52 bani, ceea ce inseamna ca o persoana cu o rata la banca de 300 de euro poate economisi lunar 25,56 lei doar din alegerea celei mai bune oferte atunci cand cumpara euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1598 ori