Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 11 septembrie. ING vinde miercuri cel mai scump euro

Curs valutar 11 septembrie. ING vinde miercuri cel mai scump euro


Miercuri, diferenta intre cea mai buna si cea mai scumpa oferta de curs de schimb euro - leu depaseste 8 bani. Casele de schimb continua sa afiseze cele mai bune cotatii la vanzare pentru euro si pentru dolarul american, in detrimentul bancilor, care afiseaza cele mai proaste cursuri de schimb.

In ceea ce priveste moneda europeana, cel mai bun curs la vanzare este afisat de casa de schimb OK si Luxor, in timp ce la cumparare, cea mai buna cotatie pentru euro este publicata de Real GI.

Dolarul american este vandut cel mai ieftin de casa de schimb valutar Luxor si Real GI, insa este cumparat la cel mai bun pret de casa Luxor.Cursul de schimb afisat de banci

Chiar daca exista si varianta caselor de schimb, tot mai multi clienti apeleaza la banci pentru schimbul valutar doar pentru ca acestea sunt vazute ca fiind mai sigure si pentru ca nu exista riscul ca banii cumparati sa fie falsi.

Insa, de cele mai multe ori, bancile afiseaza diferente foarte mari intre cursurile de schimb si vand sau cumpara valuta la cel mai dezavantajos pret.

Spre exemplu, miercuri, ING este banca care afiseaza cele mai proaste cotatii pentru moneda europeana, dar si pentru dolarul american.

In cazul BCR, cursul afisat la cumpararea euro este cel mai slab, de 4,3750 lei, in timp ce, la vanzare, ING afiseza cea mai ridicata cotatie pentru moneda europeana, de 4,5427 lei.

Dolarul american este vandut cel mai scump tot de ING, care afiseaza o cotatie la vanzare, de 3,4622 lei, pe cand, la cumparare, BCR isi mentine prima pozitie in topul bancilor cu cel mai prost curs si afiseaza o cotatie pentru dolar de 3,2800 lei.

Alpha Bank este institutia de credit care afiseaza cele mai avantajoase cotatii la vanzare pentru euro si dolarul american. Banca vinde euro cu 4,4800 lei si dolarul cu 3,3941 lei.

De asemenea, tot Alpha Bank afiseaza si cele mai bune cursuri de schimb la cumparare pentru euro, de 4,4400 lei/euro, in timp ce pentru dolarul american cel mai bun curs este afisat de Banca Romaneasca, de 3,3399 lei/dolar.

Clientii cu credite in valuta pot pierde sute de lei anual

Cei mai afectati de diferentele de curs valutar sunt clientii cu credite in valuta, care, inainte de a realiza operatiunea de schimb valutar, ar trebui sa compare cursurile de schimb ale bancilor cu cele ale caselor de schimb.

Miercuri, pentru moneda europeana, cea mai buna cotatie la vanzare este afisata de casa OK si Luxor, care vand moneda la un pret de 4,4600 lei, pe cand la cumparare, casa Real GI publica cel mai avantajos curs, de 4,4500 lei/euro.

Pentru clientii interesati sa cumpere dolari americani, cea mai buna cotatie este afisata la vanzare de casa Luxor si Real GI, care vand dolarul la un pret identic, de 3,3800 lei.

Moneda americana este cumparata la cel mai rentabil pret de casa Luxor, la 3,3550 lei.

Din punct de vedere al diferentelor de curs, un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4800 lei si 4,5427 lei, iar la casele de schimb intre 4,4600 lei si 4,5000 lei.

Pentru o rata de 350 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 28,945 lei. Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 347,34 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

In cazul dolarului american, diferenta intre cel mai bun curs al caselor de schimb si cel mai prost afisat de banci este de 8,22 bani. Pentru o rata de 350 dolari americani, suma de bani ce poate ramane clientului depaseste 28 lei, iar intr-un an suma economisita poate ajunge la 345,24 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1788 ori