Curs valutar 10 septembrie. BRD vinde cel mai scump moneda europeana

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 10:10
2963 citiri
Curs valutar 10 septembrie. BRD vinde cel mai scump moneda europeana

BRD tranzactioneaza, marti, moneda europeana la cea mai nefavorabila rata de schimb la vanzare, in timp ce pentru dolarul american cel mai prost curs este afisat la vanzare de RBS.

BCR continua sa afiseze cele mai dezavantajoase cotatii la cumpararea celor doua valute.

Casele de schimb valutar continua insa sa publice cotatii avantajoase, in detrimentul bancilor, atat pentru moneda europeana cat si pentru dolarul american.

Euro este vandut la cel mai bun pret de casa de schimb valutar OK si este cumparat la cel mai avantajos curs de casele Luxor si M&S. De asemenea, moneda americana este vanduta la o rata de schimb favorabila de casa de schimb Real GI si cumparata la un curs profitabil de casa Luxor si M&S.

BRD, RBS si BCR vand si cumpara valuta la preturi dezavantajoase

BRD afiseaza marti cel mai nefavorabil curs de schimb pentru moneda unica. Banca vinde euro cu 4,5450 lei, fiind urmata imediat de RBS, care afiseaza o cotatie de 4,5400 lei.

In acelasi timp, RBS publica cotatii dezavantajoase si pentru dolarul american. Pretul afisat la vanzare de banca pentru moneda americana este de 3,4716 lei.

Si BCR continua sa afiseaze cursuri de schimb mai putin avantajoase. Pretul de vanzare pentru un euro este de 4,5300 lei, iar pentru un dolar, de 3,4600 lei. La cumparare, situatia este similara, deoarece banca afiseaza cotatiile cele mai slabe, pentru ambele valute.

Astfel, pentru moneda europeana, banca afiseaza o cotatie de 4,3900 lei, in timp ce pentru dolarul american cursul afisat este de 3,3000 lei.

Alpha Bank face exceptie si se detaseaza de pretul afisat de majoritatea bancilor la cumparare pentru moneda unica, afisand cea mai buna cotatie, de 4,4500 lei/euro.

Casele de schimb vand si cumpara valuta la cel mai bun pret

Spre deosebire de institutiile de credit, casele de schimb valutar continua sa afiseze cele mai rentabile cotatii pentru principalele valute.

Casele de schimb OK si Real GI vand euro si dolarul la cele mai avantajoase preturi.

Valoarea afisata la vanzare pentru euro este de 4,4650 lei, iar pentru dolarul american este de 3,3800 lei.

De asemenea, pentru moneda europeana un pret de vanzare avantajos este oferit si de Luxor si Real GI, casele de schimb avand o cotatie identica, de 4,4700 lei/dolar.

Moneda unica este cumparata la cel mai bun pret de Luxor, la un curs de 4,4450 lei/euro.

La cumpararea dolarului american, casa Luxor si M&S ofera cea mai buna rata de schimb. Casele de schimb valutar cumpara moneda americana cu 3,3500 lei.

In momentul de fata un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4900 lei si 4,5450 lei, in timp ce la casele de schimb este vandut cu 4,4650 lei. Pentru o rata de 350 euro clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus aproximativ 28 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 336 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs valutar euro leu, #dolar american curs schimb , #Curs valutar