BNR: Nu exista nicio sansa sa avem un curs stabil

Vineri, 11 Mai 2012, ora 16:22
1470 citiri
BNR: Nu exista nicio sansa sa avem un curs stabil

Nu exista nicio sansa, in aceasta perioada, sa avem un curs stabil, a declarat, la un post de televiziune, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Piata este stabila, acesta este un lucru cert, si nimeni nu poate contrazice. Piata valutara este stabila, dar cursul valutar nu mai poate fi stabil, cand in Polonia miscarea de astazi este cu mult peste a noastra si celelalte valute se misca in sus si in jos. In general in jos, acum cand investitorii devin foarte prudenti. Investitorii nu se pot repezi decat acum sa-si acumuleze valuta. Valuta este mai sigura, in mintea lor, decat moneda nationala", a explicat Vasilescu.

Potrivit acestuia, BNR are certitudinea ca piata valutara ramane stabila.

"Fluctuatiile sunt dependente, sper de aici incolo, numai de factorii externi, in speranta ca se aseaza lucrurile din punct de vedere politic si economic in tara la noi", a mai afirmat oficialul BNR.

Moneda nationala s-a depreciat vineri la un minim istoric, in raport cu euro, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,4265 lei, in crestere cu un ban (0,23%) comparativ cu valoarea stabilita in sedinta anterioara, de 4,4165 lei pentru un euro.

Leul s-a depreciat si fata de dolarul american, BNR afisand un curs de 3,4141 lei, mai mare cu 0,68 bani (0,20%) fata de cursul anuntat joi, respectiv 3,4141 lei.

Gramul de aur a fost cotat, vineri, la 173,8657 lei, in scadere cu 0,5549 lei (0,31%), comparativ cu valoarea de 174,4206 lei, stabilita in sedinta precedenta.

#BNR evolutie curs, #BNR curs leu euro, #evolutie curs leu euro , #Curs valutar